Trend

Uhapšena jedna osoba zbog prevare u obavljanju privredne delatnosti

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije tog ministarstva, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili M. S. (1993) zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti u saizvršilaštvu.

Vozač kamiona M. S. je, kako se sumnja, trebalo da preveze robu ukupne vrednosti 2.890.786 dinara od privrednog društva – prodavca iz Kraljeva do kupca u Rumi po dogovoru i nalogu osobe koja se predstavlja kao odgovorno lice PD „Sekula munja logistik“, a koja je i ugovorila taj posao.

M. S. se tereti za to da se, prilikom preuzimanja robe – metalnih cevi i lima, radnicima predstavio kao Dragan Rosić, što je navedeno i na otpremnici tog privrednog društva, dok preuzetu robu nije isporučio kupcu, već ju je odvezao u Lazarevac, do kuće 47-godišnjeg muškarca protiv koga je ranije podneta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti, a koji je robu, kako se sumnja, prisvojio radi dalje prodaje.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju.