Uhapšena jedna osoba zbog više krivičnih dela

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije tog ministarstva, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu – Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, uhapsili S. S. (1970), osumnjičenog za krivična dela protivpravno useljenje, falsifikovanje isprave i pranje novca.

Sumnja se da je S. S., koji je odgovorno lice „President Trading and Consulting“, Inc Wilmington, „SDS Inex-prom“, „Centaur SM“, „Geo Centaur“, nabavio i upotrebio lažni ugovor o kupoprodaji od 2008. godine, koji je navodno zaključen između prodavca PD „Elektrostopanstvo Skopje – RO Elektromontaža Ohrid”- predstavništvo u Beogradu i kupca PD „President Trading and Consulting“, Inc Wilmington, za kupoprodaju 4/5 stana u Beogradu, što nije odgovaralo istini, nakon čega se neovlašćeno uselio u navedeni stan.

Kao odgovorno lice „President Trading and Consulting“, Inc Wilmington sumnja se da je izvršio prodaju 4/5 tog stana fizičkom licu za iznos od 18.831.922 dinara, nakon čega je sa računa privrednog društva izvršio prenos navedenog novca fizičkim i pravnim licima u nameri da se prikrije i lažno prikaže nezakonito poreklo imovine.

Takođe, osumnjičeni je nabavio i upotrebio lažni ugovor o kupoprodaji iz 1992. godine, koji je navodno zaključen između preduzeća „Beobagat“ iz Beograda i „SDS Inex-prom“ iz Niša za kupoprodaju magacinskog prostora u Nišu, što nije odgovaralo istini i izdavao ga preko privrednog društva „Institut za geodeziju i građevinarstvo” privrednom društvu „Smitran Trade“.

Kako se sumnja, na ime naplaćene zakupnine protivpravno je stekao 1.633.805 dinara.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju.

Ako ste propustili