Trend

Uhapšena jedna osoba zbog više krivičnih dela

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije tog ministarstva, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu – Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, uhapsili S. S. (1970), osumnjičenog za krivična dela protivpravno useljenje, falsifikovanje isprave i pranje novca.

Sumnja se da je S. S., koji je odgovorno lice „President Trading and Consulting“, Inc Wilmington, „SDS Inex-prom“, „Centaur SM“, „Geo Centaur“, nabavio i upotrebio lažni ugovor o kupoprodaji od 2008. godine, koji je navodno zaključen između prodavca PD „Elektrostopanstvo Skopje – RO Elektromontaža Ohrid”- predstavništvo u Beogradu i kupca PD „President Trading and Consulting“, Inc Wilmington, za kupoprodaju 4/5 stana u Beogradu, što nije odgovaralo istini, nakon čega se neovlašćeno uselio u navedeni stan.

Kao odgovorno lice „President Trading and Consulting“, Inc Wilmington sumnja se da je izvršio prodaju 4/5 tog stana fizičkom licu za iznos od 18.831.922 dinara, nakon čega je sa računa privrednog društva izvršio prenos navedenog novca fizičkim i pravnim licima u nameri da se prikrije i lažno prikaže nezakonito poreklo imovine.

Takođe, osumnjičeni je nabavio i upotrebio lažni ugovor o kupoprodaji iz 1992. godine, koji je navodno zaključen između preduzeća „Beobagat“ iz Beograda i „SDS Inex-prom“ iz Niša za kupoprodaju magacinskog prostora u Nišu, što nije odgovaralo istini i izdavao ga preko privrednog društva „Institut za geodeziju i građevinarstvo” privrednom društvu „Smitran Trade“.

Kako se sumnja, na ime naplaćene zakupnine protivpravno je stekao 1.633.805 dinara.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju.