Brnabić na Svetskom ekonomskom forumu u Milanu

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić učestvovaće 28. i 29. septembra u Milanu na sastanku Svetskog ekonomskog foruma pod nazivom „Novi koncept za Evropu“, koji je posvećen pronalaženju odgovora na izazove savremenog sveta.

Brnabić predsedava radnoj grupi koja će se baviti pitanjima migracija i granica, a čiji je cilj da donese predloge, preporuke i zaključke koji će sledeće godine biti predstavljeni na redovnom godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma u Davosu.

Ovo je prvi put da Srbija predsedava radnoj grupi u okviru Svetskog ekonomskog foruma. Pored grupe koja se bavi politikama u oblasti „Migracije i granica“, druge radne grupe u okviru skupa razmatraće politike u oblastima demokratije i upravljanja, energetske održivosti, bezbednosti i odbrane i ekonomije fokusirane na ljude.

U okviru predstojećeg sastanka Svetskog ekonomskog foruma u Milanu, predsednica Vlade učestvovaće i na sastanku grupe „Novi lideri za Evropu“, zajednici mladih političara i donosilaca odluka, a čiji je ona član od novembra 2016. godine, kada je ova grupa formirana.

Učesnici tog sastanka razgovaraće o izazovima sa kojima se Evropa suočava i novim idejama koje će doprineti daljem razvoju i perspektivama Evrope.

Pored Brnabić, u zajednici „Novi lideri za Evropu“ je i deset ministara i članova parlamenata više evropskih zemalja.

Na sastanku Svetskog ekonomskog foruma u Milanu učestvovaće više od 160 političara, ekonomista, mladih lidera, predstavnika velikih svetskih kompanija i akademskih institucija, koji će na više panela razgovarati o najvažnijim izazovima sa kojima se Evropa i svet danas suočavaju.

Svetski ekonomski forum analizira politike u vezi sa najaktuelnijim političkim, ekonomskim, društvenim i bezbednosnim pitanjima,saopštavaju iz Vlade Srbije.

Ako ste propustili