Trend

Od 15. avgusta poskupljuje „Infostan“

Odlukom Nadzornog odbora JKP „Gradska čistoća“ (broj 9319/9) od 19. juna 2024. godine donete su nove cene usluga sakupljanja i transporta komunalnog otpada i cena usluga tretmana kabastog otpada i zbrinjavanje posebno odvojenih frakcija iz komunalnog otpada koje se zbog svog sastava i karakteristika ne mogu odlagati u opremu za sakupljanje komunalnog otpada, na koju je data Saglasnost gradonačelnika grada Beograda Aleksandra Šapića (broj 38-274/24-G) od 11. jula 2024. godine. Nove cene su objavljene na zvaničnom sajtu preduzeća (www.gradskacistoca.rs) u delu „Cenovnici“, a biće u primeni od 15. avgusta 2024. godine, saopšteno je na sajtu Gradske čistoće.

Odluka je doneta u skladu sa činjenicom da se cene usluga sakupljanja i transporta otpada nisu menjale od 2022. godine, te da su stare cene bile ekonomski neopravdano niske, pogotovo u uslovima kada su troškovi energenata, rezervnih delova i usluga popravki komunalnih vozila značajno uvećani.

Rešenje o davanju saglasnosti na Odluku kojom se utvrđuje cena usluga za sakupljanje i transport komunalnog otpada i cena usluga tretmana kabastog otpada i zbrinjavanje posebno odvojenih frakcija iz komunalnog otpada koje se zbog svog sastava i karakteristika ne mogu odlagati u opremu za sakupljanje komunalnog otpada, koje je gradonačelnik grada Beograda doneo 11. jula 2024. godine i ova Odluka će biti objavljena u “Službenom listu grada Beograda” br. 102/24 od 15. jula 2024. godine.

Foto: Ilustracija / pixabay