Trend

I danas protest na Savskom nasipu

I danas je održan protest na Savskom nasipu u Beogradu. Protest je počeo u 11 časova na dve lokacija u novobeogradskim blokovim 70 i 45 zbog, prema rečima građana, nelegalnih radova na prekopavanju nasipa.

Građani su zakopavali rupe koje su tokom nekoliko dana otkopane kako bi se postavile vodovodne cevi. Na protestu građana prisustvovali su i opozicione stranke.

Na protest je došao i gradski urbanista Marko Stojčić koji je pokušao da objasni okupljenim građanima da je preduzeće Srbijavode dalo pravo se da obavi rekonstrukcija keja. On je rekao: „Idemo po površini, ne ombanjujte ljude, dozvoljeno je kopanje površine nasipa. Površniski radovi nisu rušenje keja, pravite paniku u durštvu“.

„Danas je građevinska dozvola pravosnažna, radovi koji su započeti se nalaze u području gde Vodovod i kanalizacija ima pravo da radi. Pravite paniku, ne možete da me oterate iz mog grada. Radovi na nasipu nisu počeli, radovi su predmet građevinske dozvole“, rekao je gospodin Stojčić.

Gradski urbanista Marko Stojčić je pokazao dozvolu za izvođenje radova ali mu je narodni poslanik Aleksandar Jovanović pocepao.

Politička odluka je da se sredi Savski nasip. Ne sređujemo ga za 30 splalova, već za stanovnike Beograda i Novog Beograda. Ne obmanjujte ljude, pravili ste letke da će biti poplavljen, to nije normalno. Ko će da ruši nasip, nemojte da lažete ljude“, rekao je gradski urbanista.

Učesnici protesta su pored uzvikivanja raznih parola rekli i da je ovo protivzakonito što rade jer je bušenje Savskog nasipa zabranjeno.

Okupljeni građani traže da se sve vrati u prvobitno stanje, pa tek onda da se razgovara o sređivanju Savskog nasipa.

Foto: ilustracija / A.M