Trend

„Dani evropske baštine” na Voždovcu

Na temu „Rute, mreže i veze”, ovogodišnja manifestacija „Dani evropske baštine” biće održana u opštini Voždovac, uz raznovrsni program, umrežavanjem s drugim institucijama, muzejima, ustanovama kulture, školama, a sve u cilju afirmacije našeg kulturno-istorijskog nasleđa i sagledavanja različitih uticaja na njega, sapšteno je iz Opštine Voždovac.

Podsećanjem na istorijske događaje, znamenite ličnosti, spomenike kulture, program omogućava posetiocima putovanje stazama prošlosti kako bi se bolje razumela sadašnjost i trasirala budućnost.

U petak, 13. septembra, posetioci će obići Muzej knjige i putovanja i Muzej srpske književnosti „Adligat”.

Obilazak pod nazivom „Avala kroz vekove” planiran je u nedelju, 15. setembra.

U utorak, 17. septembra, građani će moći da obiđu „Put heroja”. Tom prilikom posetiće spomenik Milunki Savić, kao i rodnu kuću Vojode Stepe Stepanovića.

U petak, 20. septembra, planirana je „Ruta stradanja”, tokom koje će se obići logor Topovkse šupe, Muzej Banjičkog logora i Spomen-park „Jajinci”.

Predavanje i likovna radionica na temu baštine Belog potoka, a pod naslovom „Nasleđe za najmlađe”, realizovaće se u subotu, 21. septembra.

Predavanje o Milanu Đ. Milićeviću biće održano u nedelju, 22. septembra.

Za sve sadržaje ove manifestacije potrebna je prijava građana jer su mesta ograničena. Više informacija na sajtu Opštine Voždovac.

Foto: Ilustracija / A.M

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *