Bitef od 3. do 10. oktobra

57.Bitef biće održano od 3. do 10. oktobra pod sloganom „Snago, ne pristaj da budeš nečija”.

Sa devet predstava u glavnom programu, ovogodišnji Bitef predstaviće publici produkcije koje stižu iz Nemačke, Litvanije, Mađarske, Švedske, Grčke, Burkine Faso, Belgije i Srbije, saopštavaju iz Bitefa.

Ovogodišnji selektorski tim festivala čine umetnički direktor Nikita Milivojević, dramaturškinja i koselektorka Tijana Grumić i producentkinja i koselektorka Ksenija Đurović.

3.oktobra na dan prologa, koji povezuje predstojeći Bitef sa onim prethodnim publika će biti u prllici da pogleda predstavu „Božanstvena komedija”, u režiji Franka Kastrofa i produkciji Beogradskog dramskog pozorišta, koju je selektovao Ivan Medenica.

U glavnom programu biće prikazano osam predstava. Festival će 4. oktobra svečano otvoriti nemačka predstava „Deca sunca” Maksima Gorkog, u režiji slovenačke rediteljke Mateje Koležnik i produkciji Šaušpilhaus Bohuma.

Festival su tradicionalno podržali Sekretarijat za kulturu Grada Beograda i Ministarstvo kulture Republike Srbije, kao i Ambasada Savezne Republike Nemačke i Gete Institut.

Foto: Ilustracija / pixabay

Ako ste propustili