„Zlatni osmeh“ sutra u Beo zoo vrtu

U objektu za primate u Zoološkom vrtu grada Beograda postavljena je izložba karikatura „Zlatni osmeh“ sa temom „Zoološki vrt“ (Animal Cartoon). Svečano će biti otvorena 12. jula (13.30) i trajaće do 30. septembra.

„Zlatni osmeh“ je međunarodna bijenalna izložba karikature koju od 1997. godine organizuje Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije, ULUPUDS, u saradnji sa Udruženjem karikaturista Srbije FECO.
Okuplja brojne istaknute umetnike karikature iz celog sveta i u svetu karikature je afirmisana i visoko pozicionirana manifestacija, važna tačka na svetskoj mapi srodnih smotri.

Od oko 1000 radova pristiglih na Konkurs iz 57 država sveta, odabrano je stotinak najuspešnijih radova, čiji su autori karikaturisti iz 35 zemalja.

Na ovogodišnjem Bijenalu afirmiše se, posebno, ekološki i obrazovni aspekt teme, umetnici i posetioci Zoo vrta i izložbe priključuju se velikim akcijama za zaštitu ugroženog životinjskog sveta, aktuelnim širom planete. Duhovitim i zabavnim kreacijama pridružuju se i ozbiljniji kritički radovi koji dotiču pitanja o opstanku i uslovima života životinja u vrtovima i odnosu ljudi prema njima,saopštavaju iz beogradskog zološkog vrta.

Foto:Ilustracija

Next Post

Pilot heroj u Kini

Пон јул 11 , 2016
Avion Airbus A320-200 je teško oštećena gradom sleteo na aerodrom Chengdu u Kini. Strašno ne vreme koje je prozrokovalo grad naprslo je svo je prednja stakla na avionu što je onemogućilo pilotu da bilo šta vidi tokom sletanja. China Southern Airlines Airbus A320 lands safely in Chengdu after being hit by hail […]