Uhapšeno pet osoba zbog krađa automobila

Foto:Ilustracija/A.M

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, na teritoriji Beograda i Čačka, uhapsili su pet osoba za koje se sumnja da su u Beogradu krali automobile, a zatim ih na području Čačka sekli u delove i prodavali.

Uhapšeni su N. R. (1981), M. K. (1977) i N. J. (1991) iz Beograda, kao i M. N. (1982) i Z. B.(2000) iz Čačka.

Sumnja se da su N. R., M. K. i N. J. tokom prošle i ove godine, u beogradskim opštinama Zvezdara i Voždovac, krali vozila „škoda oktavija“ i „golf 7“, koja su odvozili u iznajmljene garaže, a potom u Čačak gde su ih M. N. i Z. B., kako se sumnja, rasturali u delove koje su prodavali.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koriste M. N. i Z. B. pronađena je veća količina auto delova: šasija, motora, sedišta, kasetofona, ključeva, senzora, tapacirunga, kao i više komada alata za obijanje i startovanje automobila.

Takođe, u stanu Z. B. pronađeno je oko 1,2 kilograma amfetamina, 19.850 tableta sa liste psihoaktivnih supstanci, kao i deo za lovački karabin, dok je kod M. N. pronađen lovački karabin.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi N.J. pronađeno je oko 30 grama heroina.

Policijski službenici su u prethodnom periodu na području Beograda pronašli „golf 7“ i „škodu oktaviju“ koje su, kako se sumnja, ukrali uhapšeni. Ova vozila policija je vratila vlasnicima.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu za tešku krađu, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili i krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga krivična prijava biće podneta protiv N.J. i Z.B., dok će zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija krivična prijava biti podneta protiv M.N. i Z.B, saopštili su iz MUP-a.

Ako ste propustili