Uhapšeno odgovorno lice Prve tehničke škole u Kragujevcu zbog mita

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije tog ministarstva uhapsili N. A. (1976) zbog osnovane sumnje da je izvršio krivična dela primanje mita i trgovina uticajem i B. M. (1975) osumnjičenog za davanje mita.

U saopštenju se navodi da su pomenuta lica uhapšena po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Postoje osnovi sumnje da je N. A., odgovorno lice Prve tehničke škole u Kragujevcu, preko posrednika B. M., tražio 400 evra kako bi uticao na jednog nastavnika da učeniku pomenute škole prilikom polaganja popravnog ispita da prelaznu ocenu, iako učenik nije imao potrebno znanje.

N. A. je, kako se sumnja, takođe, preko istog posrednika tražio prvo 300, a potom smanjio na 200 evra, kako bi pozitivno odlučio po molbi jedne majke za premeštaj njene ćerke na drugi smer u okviru Prve tehničke škole u Kragujevcu.

B. M. se sumnjiči da je od ove majke uzeo 200 evra nakon čega je uhapšen, navodi se u saopštenju i dodaje da je osumnjičenima, po nalogu nadležnog tužilaštva, određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

Foto:Ilustracija/pixabay

Ako ste propustili