Uhapšeni zbog pranja novca

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu su, po odobrenju zamenika višeg javnog tužioca, odredili zadržavanje do 48 sati V. B. (1977), B. LJ (1965) i S. T. (1984), svi iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i pranje novca.

V. B. i B. LJ. se terete da su kao odgovorna lica firmi sačinili fiktivne račune o međusobno izvršenim konsultantskim uslugama, a zatim vršili transfer novca na račune fizičkih lica i podizali ga u gotovini, dok se S. T. tereti da je pronalazila fizička lica, na čije lične račune su uplaćivana novčana sredstva.

Sumnja se da su na ovaj način osumnjičeni pribavili protivpravnu imovinsku korist veću od 34 miliona dinara,saopštavaju iz MUP-a.

Next Post

Odgovor jednog Beograđanina: "Uzeo sam taxi. Biće oko 500 dinara. "

Пет нов 25 , 2016
Beograđaninu je neko blokirao automobil a on mu je na svojstven način odgovorio porukom. „Ako ovo čitate, to znači da je prošlo bar 30 minuta kako ste blokirali moje i još jedno vozilo Vašim vozilom. To znači da sam stigao da sačekam 10 minuta da vidim da li ćete se […]