Uhapšena petočlana organizovana kriminalna grupa

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), u saradnji sa pripadnicima MUP-a Republike Srpske, uz koordinaciju Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili petočlanu organizovanu kriminalnu grupu.

U saopštenju se navodi da su članovi ove grupe osumnjičeni za izvršenje krivičnih dela koja se odnose na udruživanje radi izvršenja krivičnih dela i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Na teritoriji Srbije uhapšeni su D. K. i Ž. F. iz Lazarevca, kao i M. P. i M. K. iz Lajkovca.

Postoje osnovi sumnje da je D. K. organizovao međunarodnu kriminalnu grupu u okviru koje je od B. Ć. iz Republike Srpske kupovao automatske i poluautomatske puške, pištolje i municiju, krijumčario ih vozilom u Srbiju i prodavao ih preko Ž. F., M. P. i M. K. na području Lazarevca i Lajkovca.

Pretresom objekata i vozila koje su koristili osumnjičeni pronađene su dve automatske i dve poluautomatske puške, jedna skraćena puška, dva pištolja i približno 600 komada municije različitog kalibra za automatsko i poluautomatsko oružje i pištolje.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.

U okviru ove akcije, na teritoriji Republike Srpske uhapšen je B. Ć. (65) iz Rogatice, a pretresom objekata pronađeno je devet tromblonskih mina, rap sa šest okvira za automatsku pušku sa 120 komada municije, puškomitraljez, automatska puška, poluautomatska puška, puška, dve bombe i oko 2.000 komada municije različitog kalibra, precizira se u saopštenju.

Foto:Ilustracija

Ako ste propustili