U padu aviona poginula dva pilota Vojske Srbije

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije saopštilo je da su dva pilota Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije, obavljajući svoje letačke zadatke, poginula danas prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika.

U saopštenju se ističe da će Ministarstvo odbrane, nakon obaveštavanja članova porodica poginulih pilota, obavestiti javnost o imenima stradalih.

Nakon uviđaja koji su obavili i civilni i vojni organi, načelnik Generalštaba formirao je komisiju za ispitivanje vanrednog događaja sa načelnikom Uprave za razvoj i opremanje brigadnim generalom Milanom Popovićem na čelu.

Takođe, komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO formirao je stručnu komisiju za utvrđivanje uzroka udesa aviona MiG-21, koju vodi načelnik štaba Komande RViPVO brigadni general Aleksandar Bjelić.

Telegrame saučešća porodicama poginulih pilota uputili su vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, dodaje se u saopštenju.

Ako ste propustili