Tri koverte dnevno,za nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Radna grupa za organizaciju nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ na jučerašnjoj sednici uputila instrukciju JP “Pošte Srbije” da broj koverata koje svaki građanin može da preuzme u jednoj poslovnici, počev od danas, ograniči na tri dnevno.

U saopštenju se navodi da je odluka doneta kako bi organizatori izašli u susret velikom interesovanju za slanje fiskalnih računa i slipova i obezbedili ravnomerniju i efikasniju raspodelu koverata u celoj Srbiji.

U filijalama “Pošta Srbije” dosad je preuzeto gotovo milion ipo namenskih koverata, od čega je, zaključno sa jučerašnjim danom, 270.000 koverata stiglo na preradu u Glavni poštanski centar.

Broj pristiglih koverata pet puta je manji u odnosu na broj preuzetih, što je povod da se uvede dnevno ograničenje broja koverata koje jedna osoba može da preuzme, kako bi se smanjilo nenamensko korišćenje koverata i ujedno omogućila ravnomernija raspodela na sve građane.

Odlukom Vlade Srbije, poštarina za slanje, zajedno sa namenskim kovertama za učešće u nagradnoj igri, su besplatni.

Do prvog izvlačenja nagrada ostalo je više od mesec dana i sasvim dovoljno vremena za sve koji žele da učestvuju u nagradnoj igri da sakupe fiskalne račune i slipove, preuzmu koverte i pošalju ih.

Odziv građana je ogroman, što i jeste jedan od ciljeva nagradne igre – da se šira zajednica udruži u borbi protiv sive ekonomije, jer se na taj način pruža zajednički doprinos izgradnji boljeg i odgovornijeg društva.

Borba protiv nelegalne trgovine i neprijavljenog rada tiče se svakog građanina Srbije, jer svaki dinar utajenog poreza znači manja ulaganja u obrazovanje, zdravstvo, infrastrukturu, javne usluge i sve ono što čini jednu zemlju dobrim mestom za život.

“Pošte Srbije” će, u skladu sa informacijama sa terena, doštampavati koverte i dostavljati ih filijalama prema potrebama, a kako se koverte ne mogu koristiti za slanje drugih pošiljaka, apsolutno nema nikakve potrebe za njihovim skladištenjem.

 

Next Post

Žensko preduzetništvo preduslov stabilnog ekonomskog razvoja

Сре феб 8 , 2017
Posebni savetnik potpredsednika Vlade Republike Srbije i predsednika Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Branka Drašković izjavila je danas da su rodna ravnopravnost i žensko preduzetništvo ključni preduslovi stabilnog ekonomskog razvoja. Drašković je, obraćajući se na konferenciji srpskih i mađarskih preduzetnica “Žensko preduzetništvo kao neiskorišćeni potencijal centralne i istočne Evrope”, ocenila […]