Stefanović dočekao specijalnog izaslanika predsednika NR Kine

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović dočekao je sinoć na aerodromu “Nikola Tesla” specijalnog izaslanika predsednika NR Kine i sekretara Centralne komisije za političke i pravne poslove Menga Đijendžua.

Stefanović je tom prilikom poželeo dobrodošlicu Mengu i rekao da mu predstavlja veliku čast što je specijalni izaslanik predsednika NR Kine došao u posetu Srbiji.

„Velika nam je čast što ste danas sa nama u Srbiji. Ovo će biti prilika da razgovaramo kako da popravimo stanje bezbednosti i kako da unapredimo saradnju između Vaše države i Republike Srbije. Nama je dobro poznata Vaša posvećenost u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma i svih drugih oblika ugrožavanja bezbednosti kako Kine, tako i drugih zemalja sveta“ rekao je ministar Stefanović.

Meng se zahvalio se Stefanoviću na dobrodošlici i na pažljivoj pripremi ove posete.

„Zadovoljan sam što sam na čelu kineske delegacije u poseti Vašoj divnoj zemlji. Odmah po dolasku osetio sam Vaše gostoprimstvo. Između Kine i Srbije postoji dugo, tradicionalno prijateljstvo, kao i saradnja. Naš predsednik Si Đinping posetio je prošle godine Vašu zemlju, dok je Vaš predsednik Aleksandar Vučić ove godine učestvovao na međunarodnom forumu u Kini i zahvaljujući većem zalaganju dva lidera naša saradnja je sve bolja“, rekao je Meng.

Stefanović i Meng će se danas zvanično sastati u Palati Srbija, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Foto:arhiva

Ako ste propustili