Stanje dvojice povređenih ruskih državljana,koji su napadnuti, stabilno

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišli su danas u Urgentnom centru dvojicu ruskih državljana, povređenih u incidentu koji se noćas dogodio u Beogradu.

Stefanović je tom prilikom istakao da će policija učiniti sve da u najkraćem roku rasvetli ovaj slučaj i uhapsi počinioce napada.

Naš posao je da uhapsimo počinioce, oštro ih kaznimo i time pokažemo da Srbija neće biti poligon za huligane koji misle da na našim ulicama mogu da se obračunavaju sa domaćim ili stranim državljanima, naglasio je on.

Potpredsednik Vlade je upozorio na to da niko ne treba i da pomisli da može da ugrozi rusko-srpsko prijateljstvo, koje može da izdrži svaki ispit, istakavši da je Srbija posvećena tome da ono u narednom periodu bude još snažnije.

Stefanović je, izrazivši žaljenje što se ovakav incident dogodio na ulicama Beograda, rekao da Srbija ne želi da nijedan gost koji dolazi u Beograd ili našu zemlju ima razloga da strahuje za svoju bezbednost.

Lončar je ukazao na to da je stanje dvojice povređenih ruskih državljana stabilno.

Pacijenti su noćas oko ponoći prevezeni u Urgentni centar i imali su višestruke povrede. Po prijemu im je urađena dijagnostika i neophodne intervencije, a sada se nalaze u šok sobi i njihovo stanje je stabilno, objasnio je ministar.

On je preneo da su nadležni državni organi u stalnoj vezi sa predstavnicima Ambasade Ruske Federacije u Beogradu i svima onima koji su zainteresovani za stanje pacijenata.

Foto: mup.gov.rs

Izvor: Vlada Srbije

Ako ste propustili