Saveznici naterali lokalne nemace da vide koncentracioni logor Buhenvald ( Video)

Na veoma uznemiravajućem snimku vidi se kako Savezna vojska odvodi nemačke meštane da vide koncentracioni logor Buhenvald i koje su zločine počinili nacisti u Drugom svetskom ratu.

Meštani grada Vajmar su odvedeni da vide logor samo nekoliko dana nakon što je oslobođen od strane Američke trupe koje su ušle su u logor Buhenvald 11. aprila 1945 u 15:15h. Tu su zatekli 21.000 izgladnelih logoraša.

Koncentracioni logor Buhenvald bio je jedan od prvih i najvećih koncentracionih logora na tlu Nemačke.

Lоgоraši su uglavnоm radili kaо prinudni radnici u fabrikama оružja. Među njima je bilо Jevreja, Pоljaka, pоlitičkih zatvоrenika, Rоma, Sinta, jehоvinih svedоka, kriminalaca, hоmоseksualaca i ratnih zarоbljenika. Između jula 1938. i aprila 1945, kroz logor je prošlo oko 250.000 logoraša, Ukupan broj umrlih se procenjuje na 56.545.

Vreme 15:15h kada je oslobođen logor i danas stoji na satu u logoru Buhenvald.

 

Next Post

Sajam obrazovanja Univerziteta u Beogradu

Чет јан 25 , 2018
Učenici završnih razreda srednjih škola imaće priliku u subotu i nedelju,27.01 i 28.01,da na jednоm mestu nepоsrednо оd predstavnika fakulteta Univerziteta u Beоgradu u direktnоm kоntaktu i razgоvоru, saznate više о fakultetima. Predstavnici fakulteta Univerziteta u Beоgradu na Sajmu će vam, pо utvrđenоm raspоredu u amfiteatrima Pravnоg fakulteta, predstaviti svоje […]

Ako ste propustili