SAD smanjuju budžet prema UN-u za 285.miliona dolara

Ambasador UN-a Nikki Haley saopštila je da su Sjedinjene Države pregovarale za smanjenjem budžeta Ujedinjenih nacija u iznosu od 285 miliona dolara za sledeću godinu.

„Neučinkovitost i prekomjerna potrošnja Ujedinjenih nacija su dobro poznata“, rekla je Haley.

„Nećemo više dozvoliti da se velikodušnost američkog naroda iskoristi ili da ostane nepotpuna,“ dodala je Haley .

Ona je rekla da je istorijsko smanjenje potrošnje korak ka pravom smeru i da će SAD učiniti mnoge druge poteze u cilju efikasnijoj i odgovornijoj UN.

„Pored ovih značajnih ušteda troškova, smanjili smo naduvene funkcije upravljanja i podrške UN-a, podstakli podršku ključnim američkim prioritetima širom svijeta i uveli više discipline i odgovornosti u cijelom sistemu UN-a“, navodi se u saopštenju.

Novi ugovor za fiskalnu godinu 2018-2019 iznosi 285 miliona dolara manje od budžetskog budžeta od 5,4 milijarde dolara za fiskalnu godinu 2016-2017.

Ambasador je dalje naglasila da se nada da će u narednim godinama pomoći još više smanjenja budžeta UN-a.

Foto:twitter /Nikki Haley

Next Post

Smenjen načelnik niške policije

Уто дец 26 , 2017
Posle dve godine na funkiciji načelnika policije smenjen je Ninoslav Mitić. Razlog njegove smene nije zvanično objašnjen ali u proteklih mesec dana došlo je do paljenja šest automobila a među njima automobil zamenika gradonačelnika Miloša Banđura i zamenika načelnika niške policije Zorana Bogdanovića. Foto:Ilustracija Podeli na FacebookPodeli na Twitter