Rasvetljena krađa pušaka iz policijskog magacina u Užicu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici policije u Užicu razrešili krađu rashodovanih pušaka iz magacina policije, i pritom uhapsili tri osobe osumnjičene za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Postoje osnovi sumnje da je sedamnaestogodišnjak iz Užica provalio u magacin iz kojeg je ukrao puške, koje je predao G. P. (23) i zauzvrat dobio novac.

G. P. se sumnjiči za to da je zatim puške dao M. Š. (24), koji ih je sakrio na svom imanju.

Pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenih policija je pronašla 18 pušaka.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Užicu, G. P. i M. Š. određeno je zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

Maloletnik, koji se sumnjiči i za tešku krađu, biće priveden sudiji za maloletnike Višeg suda u Užicu, objašnjava se u saopštenju.

Foto:Ilustracija

Next Post

Uhapšeno 14 policijskih službenika Stanice granične policije Dimitrovgrad

Пет феб 23 , 2018
Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Pirotu, uhapsili više osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo primanje mita. U saopštenju se navodi da je reč o 14 policijskih službenika Stanice granične policije […]