Preporuku svim bibliotekama, arhivima, muzejima i galerijama u Srbiji da od sutra nastave rad

Foto: Ilustracija/A.M

Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije uputilo je danas Preporuku svim bibliotekama, arhivima, muzejima i galerijama u Srbiji da od sutra nastave rad, uz striktno poštovanje svih preventivnih mera za sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19 tokom trajanja vanredne situacije.

U skladu sa Preporukom, ustanove su dužne da zaposlenima obezbede primenu svih preventivnih mera od uticaja na bezbednost i zdravlje zaposlenih, a posebno onih koji se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19 – držanje socijalne distance, dezinfekcija i upotreba zaštitnih sredstava, odnosno maski i rukavica.

Ona podrazumeva i primenu mera koje se odnose na maksimalan broj lica koja mogu da borave u zatvorenom prostoru, polazeći od delatnosti ustanove i funkcionalnog uređenja prostora, posebno sa aspekta organizacije rada u uslovima epidemije.

Takođe, ustanove su dužne da donesu poseban plan primene mera, koji je sastavni deo akta o proceni rizika, a donosi se saglasno zakonu i propisima iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, saopštili su iz Vlade Srbije.

Next Post

Promenjeno radno vreme maloprodajnih objekata

Уто апр 21 , 2020
Rad maloprodajnih objekata biće organizovan po sledećem principu, ali trgovac može samostalno da odredi vreme u sledećem periodu. : Ponedeljak – četvrtak od 07.00 do 17.00 časova; Petak: za građane starije od 65 godina od 04.00 do 07.00 časova, a za ostale građane od 8:00 do 17:00 časova; Rad logističkih […]