Povređeno 14 policajaca, a uhapšen 71 huligan

Foto:ilustracija/A.M

Direktor policije Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije Vladimir Rebić saopštio je da je na sinoćnjem protestu ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu povređeno 14 policajaca, a uhapšen je 71 huligan.

Od početka protesta u Beogradu povređeno je više od 130 policijskih službenika, taj broj znatno veći ali 130 policajaca je zatražilo lekarsku pomoć, rekao je gospodin Rebić.

Direktor policije je obavestio da među uhapšenima ima i građana koji nisu državljani Srbije. Uhapšeni su državljani iz Crne Gore, Tunisa, Velike Britanije i BiH, a da je uhapšen i jedna poznati ultimat fajter. Gospodin Rebić rekao je da je građanin Crne Gore uhapšen sa šlemom.

Na protestu su povređeni i novinari koji su izveštavali sa tog događaja jer su činjenično bili suviše blizu huliganima koji očigledno ne biraju, istakao je gospodin Rebić.

On je rekao i da će biti utvrđeno da li je na protestima ispred Narodne skupštine bilo prekomerne upotrebe sile od strane policajaca i da će, ukoliko se dokaže da jeste, biti preduzete adekvatne mere u smislu eventualnog sankcionisanja.

Izvor: Beogradske vesti/sajt Vlade Srbije

Ako ste propustili