Poslednja vođena tura: Zgrada kao muzejski predmet

Ne propustite jedinstvenu priliku da saznate detalje šezdesetogodišnjeg postojanja zgrade kao muzejskog predmeta, ali i onoga što je tek čeka

Zgrada Muzej 25. maj je centralni motiv kulturnog pejzaža dela Beograda u kome se nalazi. Iako je njena arhitektura dominantna i formom ptice napetih krila prevazilazi sve postojeće arhitektonske i prirodne činioce predela, zgrada Muzeja je zbog dugogodišnje eksploatacije počela da gubi nekadašnji sjaj.

Treća vođena tura, organizovana povodom šezdeset godina od otvaranja Muzeja 25. maj, planirana je za 24. maj, a počinje u 13 časova okupljanjem na platou ispred zgrade Muzeja 25. maj, nastavlja se na soliteru preko puta i završava u zgradi Muzeja. Posetioce će voditi mr Neda Knežević, direktorka Muzeja Jugoslavije.

Sa predstojećim radovima posetioce će upoznati arhitekta Dejan Todorović, dobitnik brojnih nagrada za projekat rekonstrukcije Muzeja savremene umetnosti u Beogradu. Kao autor projekta restauracije fasade zgrade Muzeja 25. maj, arhitekta Todorović govoriće o tome da li je njena bezvremenost bila motiv ili prepreka.

Broj učesnika/ca je ograničen i prijava je obavezna preko formulara koji možete pronaći na veb-sajtu Muzeja.

Ulaz na vođenu turu je slobodan.

Ako ste propustili