Policajci cvećem čestitali sugrađankama Dan žena

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Uprave saobraćajne policije u svim policijskim upravama u Srbiji simboličnim gestom, poklanjanjem cveća, čestitali danas sugrađankama 8. mart – Dan žena.

U saopštenju se navodi da su sugrađanke kojima su policajci, prilikom redovne kontrole saobraćaja čestitali Dan žena i poklanjali cveće, bile prijatno iznenađene i nisu krile oduševljenje.

Sugrađanka, koja je rekla da je očekivala redovnu rutinsku kontrolu, istakla je da je oduševljena ovim gestom policije.

Svaka čast našoj policiji i sve pohvale za ove momke koji brinu o našoj bezbednosti i požrtvovano rade, poručila je ona.

Druga dama je dodala da nikada nije doživela ovakav gest, koji smatra još jednim korakom u inače odličnoj saradnji sa policijom.

Policijski službenici, koji su damama poklanjanjem cveća čestitali praznik, naglasili su da su na ovaj način želeli da im i oni ulepšaju današnji dan i još jednom ih podsete na to da poštuju saobraćajne propise i oprezno voze zbog vremenskih uslova.

Povodom 8. marta – Dana žena, policijski službenici su odlučili da lepim gestom obraduju žene vozače i da im prilikom kontrole saobraćaja poklone cveće. Žene su bile poprilično iznenađene, istakao je policijski službenik.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i na ovaj način žele da pokažu da prevencija, briga i uzajamno poštovanje građana i policije predstavljaju važan faktor u postizanju veće bezbednosti i približavanju rada policije građanima, dodaje se u saopštenju.

Foto:MUP

Ako ste propustili