Opština Mladenovac pokrenula pitanje uvođenja BG voza

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović poručila je danas u Mladenovcu da je saradnja Vlade, gradskih sekretarijata i te gradske opštine najbolji način da se ostvari rezultat za dobrobit građana.

Mihajlović je, nakon sastanka sa predsednikom Opštine Mladenovac Vladanom Glišićem, kojem su prisustvovali i direktori republičkih preduzeća i gradskih sekretara u resoru ministarstva, istakla da je bilo reči o tome koji su najveći problemi u toj opštini, koja su bila najvažnija ulaganja i u šta će se ulagati u narednom periodu.

Ona je rekla da je postignut dogovor o tome da se postave ležeći policajci u zoni Osnovne škole „Kosta Đukić“, i da se u saradnji sa Javnim preduzećem „Putevi Srbije“ nastavi sa rešavanjem drugih crnih tačaka, što je jedan od najvećih problema u ovoj opštini.

Tim JP „Putevi Srbije“ će proći kroz celu opštinu i proveriti sva kritična mesta – kružne tokove, trotoare i signalizaciju, nakon čega ćemo zajedno odrediti šta će se raditi u 2018. i 2019. godini, rekla je Mihajlović.

Ona je danas u Mladenovcu održala i prijem za građane te opštine, koji su imali priliku da joj postave pitanja i iznesu probleme i sugestije.

Prema njenim rečima, u Mladenovcu je u 2017. godini uloženo više od 58 miliona dinara u održavanje 8,7 kilometara puteva, najvećim delom lokalnih, a u 2018. godini je planirano održavanje još približno 40 kilometara puteva.

Mihajlović je rekla i da će radovi na mostu preko pruge Beograd–Velika plana, koje je danas obišla, biti okončani u aprilu.

Gradnja mosta je morala biti završena ranije, i to nije samo pitanje penala koji će biti naplaćeni, već i vremena koje gube ne samo građani, nego i privreda, dodala je ona.

Mihajlović je rekla da je Opština Mladenovac pokrenula i pitanje uvođenja BG voza do ove gradske opštine, što je ocenila kao dobar predlog, imajući u vidu da veliki broj građana Mladenovca radi u Beogradu.

Ona je dodala da će biti rekonstruisana i stanična zgrada u Mladenovcu, za koju je već završen javni poziv za izbor izvođača.

Glišić je rekao da je današnja poseta Mihajlović i njenog tima, gradskih sekretara i direktora republičkih preduzeća prilika da se poboljša koordinacija na rešavanju problema koji datiraju iz ranijeg perioda i da pokazuje pažnju koju Vlada Srbije posvećuje građanima Mladenovca.

Ta saradnja je najbolji put za privlačenje novih investitora, otvaranje radnih mesta i bolji život građana Mladenovca, rekao je on.

Glišić je dodao da je na sastanku, između ostalog, Mihajlović upoznao i sa inicijativom te opštine za realizaciju projekta izgradnje „Šumadijske magistrale“, odnosno obilaznice oko Mladenovca.

Izvor: Vlada Srbije

Foto:Ilustracija

Ako ste propustili