Mogućnost zamenskog putovanja za uplaćene turističke aranžmane

Foto:ilustracija/pixabay

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Vlada na današnjoj sednici usvojila Uredbu o ponudi zamenskog putovanja za turističko putovanje koje je otkazano ili nije realizovano usled bolesti COVID-19.

Pomenutom uredbom omogućeno je da svi građani koji su uplatili turistički aranžman do 15. marta ove godine imaju mogućnost da sa agencijama dogovore zamensko putovanje koje mogu da iskoriste najkasnije do 31. decembra 2021. godine.

Ukoliko zamensko putovanje ne bude realizovano do pomenutog datuma, građani imaju pravo na povraćaj uplaćenih sredstava do 15. januara 2022. godine.

Novo putovanje se u dogovoru agencije i putnika može realizovati na istoj ili drugoj destinaciji i to u iznosu ne manjem od onog koji je putnik uplatio agenciji za putovanje koje nije iskoristio.

Zaključivanje novog ugovora o putovanju između agencije i putnika biće obezbeđeno polisama osiguranja, navodi se u saopštenju.

Next Post

Prodavnice koje će raditi tokom vikenda

Чет апр 30 , 2020
Za prvi maj biće na snazi policijski čas koji će trajati do 5 časova ujutro. Tokom vikenda policijski čas počinje od 18 časova i trajaće do 5 ujutro sledećeg dana. U danima vikenda većina prodavnica će raditi u terminu od 8 do 17 časova. Lidl prodavnice neće raditi u danima […]