Krivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja u JP „Poslovni prostor Vračar“

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici tog ministarstva u Beogradu podneli krivične prijave protiv pet odgovornih lica JP „Poslovni prostor Vračar“.

Sumnja se da su ova lica od 2005. do 2016. godine zloupotrebom službenog položaja pomenuto preduzeće oštetili za približno 214 miliona dinara.

Od početka 2005. do kraja novembra 2016. godine, suprotno statutu „Poslovnog prostora Vračar“, kako se sumnja, nisu preduzimali radnje za pokretanje sudskih postupaka preko Opštinskog javnog pravobranilaštva za dospela nenaplaćena potraživanja zakupaca poslovnih prostora kojima upravlja ovo preduzeće.

Zbog toga je, kako se navodi, nastupila nemogućnost utuženja potraživanja starijih od tri godine.

Na ovaj način pribavili su imovinsku korist za 22 zakupca poslovnih prostora u iznosu od 196.295.709 dinara, za koliko su oštetili „Poslovni prostor Vračar“.

Takođe, sumnja se da su iskorišćavanjem službenog položaja i prekoračenjem granica službenih ovlašćenja, od aprila 2006. do jula 2016. godine, zaključili ugovore o zakupu sa pet zakupaca, nakon čega su suprotno odlukama Skupštine opštine Vračar, osnivača JP „Poslovni prostor Vračar“, fakturisali umanjene cene zakupa po osnovu zone tarifiranja i površine poslovnih prostora.

Oni su na ovaj način, kako se sumnja, pribavili imovinsku korist zakupcima i oštetili preduzeće za 17.530.061 dinara, navodi se u saopštenju.

Next Post

Srbija prednjači u odnosu na većinu evropskih zemalja kada je u pitanju učešće žena u javnom i političkom životu

Уто окт 17 , 2017
Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije saopštilo je da izveštaj Saveta Evrope u pogledu unapređenja rodne ravnopravnosti nedvosmisleno govori u prilog činjenici da su napori ovog tela u protekle tri godine urodili plodom. U saopštenju se navodi da su poslednji nalazi Saveta Evrope pokazali da Srbija prednjači u […]