Krivična prijava zbog saobraćajne nezgode na Novom Beogradu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici policije u Beogradu odredili zadržavanje Č. L. (1981) koji je, upravljajući vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, izazvao saobraćajnu nezgodu na Novom Beogradu.

Osumnjičeni je sinoć, oko 20.20 časova, u Bulevaru Mihajla Pupina, automobilom marke „folksvagen“, naleteo na 51-godišnjeg muškarca koji je prelazio ulicu na pešačkom prelazu.

Pešak je sa teškim telesnim povredama prevezen u Urgentni centar, a istragom je utvrđeno da je vozač imao 1,07 promila alkohola u organizmu, kao i da je pozitivan na kokain.

Određeno mu je zadržavanje do 48 časova i on će, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, uz krivičnu prijavu, biti priveden Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Policijski službenici su iste večeri, oko 23.10 časova, na auto-putu Beograd–Niš, na teritoriji Voždovca, zaustavili 21-godišnjeg muškarca koji je automobilom marke „sitroen“ upravljao brzinom od 156,8 kilometara na čas, na mestu gde je dozvoljena brzina 100 kilometara na čas.

Proverom je utvrđeno da on nije imao vozačku dozvolu, kao i da je bio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, nakon čega je zadržan u službenim prostorijama policije.

Ako ste propustili