Koridorske linije GSP-a za zdravstvene radnike i građane sa radnim nalogom

Foto: A.M

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević gostujući na TV Happy izjavio je da će od sutra biti uvedene koridorske linije u Beogradu za zdravstvene radnike i građane sa radnim nalogom.

„Od sutra građani koji imaju radnu obavezu i radni nalog da mogu da se kreću i u vanrednom stanju mogu da koriste posebne linije gradskog prevoza, a informacija o tome večeras će biti istaknuta na sajtu Grada Beograda i GSP-a. To nisu obične linije gradskog prevoza već koridorske linije pomoću kojih povezujemo određene delove grada sa onim najvitalnijim ustanovama koje moraju da funkcionišu u vreme vanrednog stanja“, najavio je gospodin Nikodijević.

Koridorske linije moći da koriste isključivo sugrađani koji imaju radnu obavezu i papir na osnovu kojeg mogu da se kreću i u vreme zabrane kretanja.

„Imamo popis i adrese svih ljudi koji rade u bolnicama kako bismo mogli da organizujemo prevoz. Oni koji žive u Sopotu, Mladenovcu, Grockoj, Obrenovcu i drugim prigradskim linijama imaće posebne Lastine linije, a za gradske opštine biće organizovane koridorske linije. Naravno zdravstveni radnici se prevoze besplatno, lekari i sestre sa licencom koju dobijaju od ministarstva, nemedicinsko osoblje uz radni nalog koji će važiti i za druge građane koji imaju radnu obavezu“, rekao je gospodin Nikodijević.

Poslodavac treba da izdaje radni nalog posebno za svaki dan.

„Veliki sistemi koji imaju dosta zaposlenih imaju mogućnost da direktno sa GSP-om ugovaraju prevoz svojih radnika. Za zdravstvene radnike kao i građane koji imaju radni nalog organizovane su koridorske linije GSP-a koje će početi da rade od sutra. U ta vozila mogu da uđu samo uz radni nalog, a to će obezbeđivati kontrolori i komunalni milicajci“, naglasio je gospodin Nikdijević gostujući na TV Happy.

Izvor: Beogradske vesti/ TV Happy/ Beoinfo

Next Post

Druga žrtva koronavirusa u Srbiji

Нед мар 22 , 2020
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je od koronavirusa preminula još jedna osoba što je drugi smrtni slučaj u Srbiji od pandemije Covid-19. Ministar zdravlja za TV Prva izjavio je da je preminula baka od 92 godina koja je bila na respiratorima. Podeli na FacebookPodeli na Twitter