Kod vodovoda u Kosovskoj Mitrovici pronađena eksplozivna naprava

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Marko Ðurić najoštrije je danas osudio novi talas zastrašivanja i napade na Srbe na Kosmetu, poručivši da niko neće uspeti da natera Srbiju da odustane od svoje borbe za legitimne interese srpskog naroda.
Đurić je istakao da je danas u srpskom delu Orahovca, u blizini crkve, pronađena bomba ostavljena da zastraši srpsko stanovništvo, kao i da je i kod vodovoda u Kosovskoj Mitrovici pronađena eksplozivna naprava.

To pokazuje da je ono što se dešava na terenu u potpunoj suprotnosti sa onim što govori Priština, a to je zalaganje za mir, napomenuo je on.

Ðurić je uputio poziv privremenim institucijama vlasti u Prištini i međunarodnoj zajednici da zaustave albanske ekstremiste, navodeći da oni imaju odgovornost za bezbednost na Kosmetu.

Srbija smatra da je bilo kakvo ugrožavanje bezbednosti i bilo kakvo igranje nasiljem nespojivo u procesu dijaloga, rekao je on.

Izvor: Vlada Srbije

Next Post

Vozio u alkoholisanom stanju i bez dozvole

Уто феб 7 , 2017
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu odredili su zadržavanje do 12 sati Novosađaninu (33), zbog sumnje da je učinio više saobraćajnih prekršaja. Saobraćajna policija uhvatila ga je u Kisačkoj ulici, kako u stanju teške alkoholisanosti vozi „bmv“, bez položenog vozačkog ispita i u vreme kada mu je sudskom odlukom […]