Danas usvajanje strategije proširenja za zemlje Zapadnog Balkana

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je strategija za prijem Srbije i drugih zemalja Zapadnog Balkana u članstvo Evropske unije, čije se usvajanje očekuje danas, veliki iskorak Brisela.

Mihajlović je istakla da se, zbog toga što još nije moguće imati uvid u ceo tekst, ne mogu iznositi krajnji stavovi, uz ocenu da ukoliko se u strategiji pominje godina, to je veliki iskorak same EU, jer bi to bio prvi put da se pominje određena godina za ulazak Srbije u EU.

Naša zemlja se, kako je napomenula, kreće ka svom strateškom cilju, a to je Evropska unija.

Srbija marljivo radi na usklađivanju sa standardima EU, zbog toga što je za nas važno da se krećemo ka članstvu, navela je ona i dodala da naši građani po svim istraživanjima žele da idu u Uniju.

Mihajlović je objasnila da EU znači duboko reformisanje društva u celini, i ukoliko se u strategiji pominju neki uslovi poput pitanja standarda, ljudskih prava, Kosova i Metohije, onda Srbija već radi sa EU.

Hoćemo da budemo deo EU, ali hoćemo pre svega da naše društvo bude u skladu sa svim evropskim i svetskim standardima, u nekim oblastima rekla bih da već jesmo, u nekim drugim treba još da radimo na tome, zaključila je Mihajlović.

Izvor: Vlada Srbije

Next Post

Radionica „Znanjem do cilja”

Уто феб 6 , 2018
Od 19. do 23. februara 2018. godine Grad Beograd organizuje besplatne Radionice „Znanjem do cilja” za sticanje znanja iz oblasti pokretanja sopstvenog biznisa. Radionice „Znanjem do cilja“ su namenjene svim građanima koji žele da dobiju sve neophodne informacije i elementarno znanje za osnivanje, upravljanje i finansiranje svoje poslovne ideje. Program Radionica „Znanjem do […]