Dačić i Dimitrov: „Dva ministarstva će putem dijaloga rešavati sva otvorena pitanja.“

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa makedonskim ministrom spoljnih poslova Nikolom Dimitrovim. 

Na osnovu dogovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i makedonskog premijera Zorana Zaeva, dva ministarstva će putem dijaloga rešavati sva otvorena pitanja, sa ciljem unapređenja prijateljskih odnosa između dve države i dva naroda‎. U tom cilju, ministri Dačić i Dimitrov će se u petak susresti u Nišu.

Sutra će početi povratak našeg osoblja u ambasadu u Skoplju, a naš ambasador će se vratiti 31. avgusta i zatražiće susret sa makedonskim premijerom Zaevim već 1. septembra.

Izvor:Ministarstvo spoljnih poslova

Next Post

Vučić i Zaev postigli saglasnost u pet tačaka

Сре авг 23 , 2017
Prеdsеdnik Rеpublikе Srbijе Alеksandar Vučić i prеdsеdnik Vladе Rеpublikе Makеdonijе Zoran Zajеv danas su u dugom i otvorеnom razgovoru razmotrili svе novonastalе okolnosti u odnosima dvеju država i postigli saglasnost u slеdеćеm: 1. Rеpublika Srbija i Rеpublika Makеdonija ćе isključivo dijalogom rеšavati svaku еvеntualnu nеsuglasicu u mеđusobnim odnosima. 2. Bеz […]