Brnabić jedini premijer iz regiona autor dela izveštaja Svetskog ekonomskog foruma

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić autor je dela izveštaja Svetskog ekonomskog foruma „Obnova Evrope“ (Renew Europe), koji se odnosi na migracije i granice, što našu zemlju izdvaja kao jedinu iz regiona koja je učestvovala u pisanju tog dokumenta.

U izveštaju, koji je juče objavljen, premijerka je navela da je aktuelna migrantska kriza sa kojom se Evropa suočila pokazala neophodnost nalaženja novih ideja i rešenja u budućnosti, a radi zaštite granica evropskih zemalja i upravljanja tokovima migranata.

Ona je ukazala na to da digitalizacija i nove tehnologije mogu da doprinesu u tom procesu, posebno u vezi sa integracijom migranata na tržištu rada i u društvu – da platforme za eUčenje mogu da pomognu migrantima u procesu obrazovanja i zapošljavanja.

U zaključku se takođe ističe da će najveći izazov Evrope biti poštovanje različitosti i inkluzija, kako bi se Evropa izborila sa narastajućom ksenofobijom i predrasudama prema migrantima, koje su suprotne fundamentalnim evropskim vrednostima.

Brnabić predvodi radnu grupu za migracije i granice u okviru Novih lidera za Evropu pri Svetskom ekonomskom forumu i ona je jedini predstavnik Srbije i regiona koji predvodi jednu od grupa koje su aktivne u okviru Svetskog ekonomskog foruma.

Tekst premijerke u izveštaju potpisan je sa „Ana Brnabić, premijerka Srbije – šampiona za teme migracija i granica“,saopštavaju iz Vlade Srbije.

Ako ste propustili