Trend

Sve je krivo vreme

Neki bi da postavljaju znakove, a neki pametniji da se reše problemi gde dolazi do sakupljanja vode posle svake kiše.

Svi znamo šta je dovelo do ovoliko sakupljanja vode po ulicama, a za to nije potrebna neka posebna pamet. I nije prvi put u dugoj istoriji grada da je palo ovoliko kiše jer nismo svi rođeni juče. Gradnja po svakoj zelenoj površini koja ima svoju svrhu, dovela je i dovešće do još gorih posledica jer se sve gura pod „tepih“ umesto da se rešava odmah. Sva zarada od gradnje otićiće jednog dana u saniranje štete zbog nagle i neplanske gradnje, i naravno tada će pričati neki kako se u njihovo vreme gradilo ali ne i posledicima istog.

Za saniranje svega potrebno je minimum četiri do šest godina i to pod uslovom da se sa naglom urbanizacijom uspori. Znači ne zaustavi nego uspori.

Takođe, ono što svi zaboravljaju su građani i to oni koji žive u prizemlju u na zadnjim spratovima, pa bi bilo lepo i korisno da opštine pomognu sugrađanima.

Umesto postvljanja znakova neki bi trebalo da zasuku rukave i izađu na teren u rešavaju probleme odmah da se ovako nešto ne bi ponavljalo u ovoj meri. Kiša će biti ali baš zato treba svesti posledice na minimum, a ne čekati da se prošire kao na primer sada.

Ako će samo da se postavljaju znakovi onda unapred postaviti na ulaz u grad da se ne troše pare postavljanja u svakoj ulici.

Autor: Aleksandar od Beograda

Dodaci

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *