Trend

Šta će nam?

Kako je sve krenulo u zadnjih nekoliko godina ili tačnije deceniju, pa se ponekad upitam „Šta će nam?“.

Serviraju se razni marketinški trikovi, ali i politički stvarajući konfuziju od previše navodnih dešavanja i sve u svrhu jednog cilja. Ovakav sistem poznat je kao teorija haosa. Niz haotičnih dešavanja koji na prvi pogled nemaju veze jedan sa drugim ali imaju jedan istu tačku ili cilj – teorija haosa.

Pošto je sve na prodaju i navodno iznajmljivanje, pa da se svako realno upita „Šta će nam zgrada skupštine?“ I onako se odluke donose na jednom mestu sve ostalo je pro forme. Možemo da je iznajmimo kao poslovni prostor ili nekom ko je za par godina postao milioner ( a ima ih) ili otvorimo muzej. Poslanici da rade kao i svi ostali građani, a ne da sede bespotrebno i da samo pričaju. Ima ih 250 i sve ih rapodeliti po prodavnicama, gradilištima i po poljoprivrednim gazdinstvima ( ali ne svojim koje su „dobili“ preko noći). Dela stvaraju čoveka, a stolica skulpture.

Zgrade ministarstva i Vlade i ona nemaju neku svrhu jer svi zakoni i ostalo dolaze sa jednog mesta, pa nam ni oni netrebaju i njih možemo iznajmljivati. Takođe, i sama ministarstva. Šta će nam ministri? Plaćamo im putovanja širom sveta i do posla, sedenja i čekanja da im neko kaže šta treba da rade, i kako da rade, i da li nešto da kažu i kako to da kažu. Pa, i poljoprivrednici neće da pričaju sa ministrima ili ministarkama jer znaju da su tu zbog slikanja ili gostovanja na televizijama.

I stari dvor bi mogli da iznajmimo jer i onako sve je u korist bilo jednog projekta, direktno ili indirektno, a sada je došao i drugi. I tu sve dolazi samo sa jednog mesta, pa bi i funkciju odbornika i gradonačelnika mogli da ukinemo – Šta će nam? I tako bi ušli u istoriju kako je prvi put ukinuto zvanično mesto gradonačelnika.

I izbore da ukinemo jer i onako se sve svede na džaba ste glasali. Troše stranke pare ili bolje rečeno troše se pare građana nepotrebno. Možda i da ih bude zbog nekih vesti čisto da neki portali imaju više klikova, a i portali i novine bi mogli da finansiraju izbore kako bi imali o čemu da pišu, i ako se zna ishod. A, mi se kao iznenadimo kako je to moguće.

Ušteda velika i veći deo para u …

Autor: Aleksandar od Beograda

Dodaci

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *