Trend

Dani Sremčice 2024.

Manifestacijom „Dani Sremčice“, građani ovog čukaričkog naselja obeležiće svoju hramovnu slavu Svetu Trojicu. Povodom proslave hramovne slave, Udruženje “Sremčica, u srcu” u saradnji sa Gradskom opštinom Čukarica, u periodu od 17. do 23. juna organizuje bogat kulturno-umetnički program.

Svečano otvaranje manifestacije će biti upriličeno u petak, 21. juna, sa početkom u 18.00 časova u centru Sremčice ispred Mesne zajednice. U kulturno-umetničkom programu učestvovaće OKUD „Rok cirkus“.

U subotu, 22. juna, sa početkom u 10.00 časova na prostoru Rakine bare održaće se takmičenje u kuvanju gulaša – Kotlijada, a takođe, sa početkom u 10.00 časova u Galeriji „Sanja“ biće priređena godišnja izložba radova likovne radionice Dragane Ristić-Anlu. U OŠ “Duško Radović” sa početkom u 11.00 časova mame i ćerke odigraće igru „Između dve vatre“.

U nedelju, 23. juna, na praznik Silazak Svetog Duha na apostole, po završetku svečane liturgije u porti Hrama Svete Trojice, slikarka Mirjana Vuksanović će držati besplatnu kreativnu radionicu za decu, a u 11.00 časova KUD “Milomir Petrović” održaće veliki koncert. Osim toga, biće upriličena izložba rukotvorina i narodne radinosti stanovnika Sremčice, dok je u 12.00 časova na programu takmičenje za najlepšu tortu Sremčice.

U okviru manifestacije „Dani Sremčice“, već drugu godinu zaredom, od 17. do 21. juna održava se i likovna kolonija u restoranu “Lipovačka noć”.

Foto:Ilustracija/pixabay

Izvor: Opština Čukarica