Trend

Za predsednika Gradske opštine Zemun izabran je Gavrilo Kovačević

Na prvoj – konstitutivnoj sednici Skupštine gradske opštine Zemun, održanoj 8. jula, potvrđeni su mandati svakom od 57 odbornika, i to: 35 odbornicima sa izborne liste ALEKSANDAR VUČIĆ – ZEMUN SUTRA, 14 odbornicima sa izborne liste DR SAVO MANOJLOVIĆ – I JA SAM ZEMUN – KRENI – PROMENI – I JA SAM BATAJNICA – MILAN LjUTOVAC, 5 odbornicima sa izborne liste Biramo Zemun – Larisa Ilijin (Zeleno – levi front, Ne davimo Beograd, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Ekološki ustanak – Ćuta, Pokret slobodnih građana, Novo lice Srbije), 2 odbornicima sa izborne liste Grupa građana: ”MI – GLAS IZ ZEMUNA” i 1 mandat izbornoj listi RUSKA STRANKA – BORBA ZA ZEMUN – SRBI I RUSI BRAĆA ZAUVEK.

Odlazeći predsednik Skupštine gradske opštine Zemun Miroslav Gajić poželeo je uspešan rad budućem sazivu Skupštine, a sednicu je nastavila da vodi najstarija odbornica Jelena Radojčić.

Za predsednicu Skupštine izabrana je Andrijana Kukolj, a za zamenika predsednika Skupštine Marko Bojić. Funkciju sekretara Skupštine u novom sazivu ponovo će obavljati Marko Janković, dok će zamenica sekretara biti Aleksandra Gajić.

U nastavku sednice Skupštine, a na predlog predsednice Skupštine Gradske opštine Zemun Andrijane Kukolj većinom odborničkih glasova za predsednika Gradske opštine Zemun izabran je Gavrilo Kovačević, a za njegovog zamenika Žika Krstić.

Na predlog reizabranog predsednika Kovačevića, odbornici su većinom glasova za članove Veća Gradske opštine Zemun izabrali Vladimira Kostića, Boška Radovanovića, Vukašina Bojovića, Đorđa Dukića, Milana Petrovića, Sonju Čolović, Savu Miškovića, Milana Milivojevića, Momira Zeca, Zorana Borjana i Filipa Mišeljića.

”Smatram da nastavljamo da idemo pravim putem u realizaciji započetih i planiranih projekata i da ćemo još bolje umeti da iskoristimo svaku priliku da od Zemuna napravimo lepše mesto za život”, izjavio je Gavrilo Kovačević posle izbora za predsednika Gradske opštine Zemun u drugom mandatu.

Takođe, na sednici Skupštine imenovan je i glavni i odgovorni urednik ”Zemunskih novina” Vukašin Vlahović, kao i zamenica glavnog i odgovornog urednika ”Zemunskih novina” Simona Janjoš.

Odbornici su tokom sednice većinom glasova imenovali Komisiju za administrativna i mandatna pitanja, kao i Komisiju za dodelu priznanja Gradske opštine Zemun.

”Što se tiče današnje sednice, čini mi se da je protekla veoma dobro, u konstruktivnoj atmosferi. To će omogućiti da, posle konstituisanja organa vlasti, Opština nastavi da sprovodi započete projekte”, istakla je nova predsednica Skupštine Gradske opštine Zemun Andrijana Kukolj.

Ona se zahvalila odbornicima na ukazanom poverenju, a pre svega svojim kolegama iz Srpske napredne stranke, istakavši da je izbor novih organa vlasti u Zemunu rezultat zajedničkog rada postignutog na nedavno održanim izborima.

Izvor: Opština Zemun

Dodaci