Trend

Uhapšeni pripadnici organizovane kriminalne grupe zbog teškog ubistva

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su pripadnici PU za grad Beograd, u saradnji sa Evropolom i Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili organizovanu kriminalnu grupu osumnjičenu za krivična dela teško ubistvo i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Dačić je naveo da je ova kriminalna grupa, čiji je organizator N. Ž (1979), a pripadnici M. K. (1986), A. D. (1993) i V. B. (1985), kao i A. N. koji je bekstvu, 29. januara 2021. godine, na parkingu ispred diskonta u Borskoj ulici na Rakovici, ubila Zorana Uskokovića zvanog Skole (1998).

On je rekao da se osumnjičeni M. K., po nalogu N. Ž., maskirao noseći silikonsku masku starijeg muškarca kako ne bi izazvao sumnju i ujedno sakrio svoj lični opis i iz vatrenog oružja iz neposredne blizine ispalio dva projektila u Uskokovića, nanevši mu pritom smrtne povrede.

Potpredsednik Vlade je dodao da se osumnjičeni A. D., V. B. i A. N. sumnjiče da su po nalogu N. Ž. pružili logističku podršku pre i nakon izvršenja ovog teškog ubistva.

Dačić je napomenuo da su, na osnovu naredbe Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, pripadnici beogradske policije i Uprave kriminalističke policije izvršili pretres stanova i drugih prostorija na više adresa koje su osumnjičeni koristili.

Prema njegovim rečima, policija je tom prilikom kod osumnjičenih pronašla dva pištolja i opojnu drogu.

Osumnjičenima N. Ž., M. K., A. D. i V. B. određeno je zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal, dodao je on.

Foto: Ilustracija / pixabay

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *