Trend

Savo Manojlović: Izlazimo na izbore

Kandidat za gradonačelnika Kreni-promeni Savo Manojlović sazvao je konferenciju za novinare kako bi rekao da izlazi na izbore.

„U utorak smo najavili blokadu izbora. Ukoliko ne bude ispunjen ultimatum da sve opozicione liste koje su sakupile dovoljan broj potpisa ne budu proglašene valjanim, a prethodno su protivzakonito oborene. Nakon ultimatuma pet opozionih lista je proglašeno valjanim, četiri Biram Borbu i dve Kreni-promeni. Dve liste Kreni-promeni su oborene nakon što je utvrđeno da imaju duple potpise, ali u okvirima statističkog standarda od sedam do 10 odsto. I pored svih opstrukcija kao odgovorni ljudi smo prihvatili da ne nožemo da tvrdimo da moraju da budu usvojeno. Problem je nastao kod liste na Vračaru, zbog povrede rodne ravnopravnosti, odnosno Kreni-promeni je imao veći broj žena.“ – rekao je Savo Manojlović.

„U 16. 47 sati je javljeno da je lista „Kreni -promeni“ za Vračar usvojena. Ovim su ispunjeni svi uslovi iz ultimatuma. Kreni-promeni izlazi na izbore“, rekao je Manojlović.

Foto: Ilustracija / A.M