Trend

Pet osoba uhapšeno zbog nesavesnog rada u službi

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo nesavestan rad u službi.

Uhapšeni su S. K. (1987), D. K. (1995), S. P. (1996), Z. K. (1971), svi zapsoleni u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu u Padinskoj skeli, kao i V. S. (1969) zdravstveni radnik u navedenoj ustanovi.

Oni se sumnjiče da su, od 24. januara do 4. februara ove godine, u svojstvu službenih lica, kršenjem Pravilnika o načinu obavljanja poslova u službi za obezbeđenje u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija i procedurama i propuštanjem dužnosti nadzora, nesavesno postupali u vršenju službe, usled čega je 4. februara ove godine preminuo prekršajni osuđenik S. B., koji je izdržavao prekršajnu kaznu u zatvorenom odeljenju, Kazneno-popravnog zavoda u Beogradu u Padinskoj Skeli.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, saopštili su iz MUP-a.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *