Trend

Manifestacija Dan tradicije – defile, koncert, mala škola istorije

Četvrta po redu manifestacija „Dan tradicije” održaće se na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave – 15. septembra, u organizaciji Dečjeg kulturnog centra Beograd i Udruženja koreografa narodnih igara Srbije, uz podršku Sekretarijata za kulturu Grada Beograda, Ministarstva kulture Republike Srbije, GO Novi Beograd, kao i gradova, opština i sela širom Srbije i dijaspore.

Kako je najavljeno iz Dečjeg kulturnog centra, centralni deo manifestacije održaće se u 10.30 časova na Novom Beogradu, na velikoj sceni u Bloku 44, u Gandijevoj ulici. Više od 1.000 učesnika u narodnim nošnjama će od 10 časova defilovati šetalištem „Lazaro Kardenas” do velike scene.

U muzičko-scenskom programu učestvovaće dečji horovi, pevači i folklorni ansambli iz Beograda i drugih gradova u Srbiji. Istovremeno, manifestacija će biti realizovana i na centralnim ulicama gradova i sela širom Srbije, ali i u dijaspori i rasejanju, što će moći da se vidi na sajtu www.dantradicije.rs. Mnoge opštine u Srbiji, zajedno sa svojim ustanovama kulture, kulturno-umetničkim društvima i vaspitno-obrazovnim institucijama, organizovaće toga dana za decu i mlade predstave, koncerte, radionice, literarne, likovne i multimedijalne konkurse, sa namerom da se kod mladih na kreativan način podstakne komunikacija predaka i potomaka.

Prateći program manifestacije je dramsko-obrazovnog karaktera pod nazivom „Mala škola istorije – Da li si na pravom putu?”, koji će se održati u Tašmajdanskom parku od 16 časova. To je edukativna i interaktivna pozorišna forma kroz koju se mališani upoznaju sa delovima srpske istorije i likovima koji su je obeležili.

U slučaju kiše, programi će se održati u Dečjem kulturnom centru Beograd.

Foto: Ilustracij/A.M

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *