Trend

Ilustrofest 2024.

Od 5. do 12. jula 2024. godine, u Beogradu, na Kalemegdanu, na Savskom šetalištu, biće održan šesti međunarodni Festival ilustracije – Ilustrofest.

Na otvaranju Festivala 5. jula 2024. biće prikazana međunarodna izložba najboljih ilustracija, postavljena na velikim postamentima na Savskom šetalištu na Kalemegdanu.

Istog dana biće uručene nagrade najboljim autorima i radovima po kategorijama: ilustracije knjiga, ilustracije u štampanim i on-line medijima, ilustracije u dizajnu, ilustracije – društveno odgovorni projekti, kao i lični projekti. Na kraju nas očekuje i dodela nagrade – Grand Prix festivala – najboljem autoru iz ovogodišnje selekcije za sveukupan rad.

I ove godine biće održan i Bazar ilustracije gde će mladi autori dobiti priliku da na posebnim štandovima potpuno besplatno izlože i prodaju svoje ilustracije kao i upotrebne predmete sa ilustracijama, sa idejom da se umetnicima pomogne da žive od svojih ideja i svoje kreativnosti. Art Bazar trajaće 5. 6. 7. i 12. jula od 18h do 21h.

Izvor: Beogradske vesti / Ilustrofest

Foto: Ilustracija / A.M

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *