Trend

Gradska opština Zemun je saopštila da će krajem jula početi radovi u ulicama…

Gradska opština Zemun je saopštila da će krajem jula početi radovi u ulicama Preradovićevoj, Kosovskoj, Davidovićevoj, Beogradskoj i ulici dr Petra Markovića.

U ovih pet ulica koje pripadaju Starom jezgru Zemuna izvodiće se radovi na rekonstrukciji saobraćajnica, trotoara i ivičnjaka u dužini od 620 metara.
Nova kolovozna konstrukcija biće popločana granitnim kamenim kockama, dok će na trotoarima biti postavljene granitne kamene ploče.

U navedenim ulicama radiće se rekonstrukcija vodovoda, kišne i fekalne kanalizacije. Takođe, biće urađena zaštita toplovoda, elektroenergetskih i telekomunikacionih instalacija. Biće urađena horizontalna i postavljena vertikalna saobraćajna signalizacija, kao i javna rasveta. U sklopu uređenja ulica biće postavljeni mobilijeri, zaštićena postojeća stabla i posađene sadnice drvoreda.

Tokom rekonstrukcije ulica, ekipe će raditi u fazama i biće uspostavljeni saobraćajni koridori.

U prvoj fazi radiće se ulice Beogradska, Davidovićeva i dr Petra Markovića, druga faza radova je u Kosovskoj, a treća u Preradovićevoj ulici.

Nakon završetka sveobuhvatnih radova, koji će trajati godinu dana, u ovim ulicama koje povezuju rekonstruisani Kej oslobođenja i Glavnu ulicu, biće zaokružena revitalizacija saobraćajne infrastrukture u centralnoj zoni Zemuna.

Ova investicija važna je za turističku infrastrukturu, jer je Staro jezgro Zemuna, kao posebna ambijentalna celina, od izuzetnog istorijskog i kulturnog značaja, navodi se u saopštenju.