Trend

„ETNO FESTIVAL“ OD 18. DO 21. JULA

Turistička organizacija opštine Kladovo, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave organizuje, od 18. do 21. jula, tradicionalni 18. „Etno festival Kladovo 2024“.

Na oko 100 tipskih štandova, u Ulici 22. septembra, izlagači iz svih krajeva Srbije predstaviće proizvode nastale u zanatskim radionicama-ručne radove, grnčarske, drvene, pletarske i vunene proizvode ali i slani i slatki program-bombondžijski proizvodi, voćni sirupi, vino, rakija i proizvodi od meda.

Štandovi će biti postavljeni duž glavne ulice, a kulturno-umetnički program odvijaće se na dve bine, kod Doma omladine i na centralnom trgu kod kružnog toka. Prvog dana festivala, 18. jula od 20 časova, na maloj bini nastupiće FA „Koreni“ iz Zaječara, KUD „Bor“ iz Bora, KUD „Stevan Mokranjac“ iz Negotina i dečji ansambl i rekreativci AKUD „Polet“. Sutradan, na velikoj bini od 20 časova, nastupiće FA „Lazarica“ iz Kruševca, KUD „Abrašević“ iz Kraljeva i GANIP Centra za kulturu Požarevac. Koncert Milice Pavlović zakazan je za 22 sata.

Na velikoj bini, u subotu 20. jula sa početkom u 20 časova, nastupiće KUD „Oplenac“ iz Topole, KUD „Spasovdanski vez“ iz Drenovca kod Paraćina i AKUD „Polet“ Kladovo. Dva sata kasnije koncert će održati Edita Aradinović, a od 23:30 nastupiće rok sastav „Kerber“ iz Niša.

Izvor: opština Kladovo / Beogradske vesti

Foto:ilustracija/pixabay