Trend

BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI U DOMU ZDRAVLJA ZEMUN

Akcija besplatnih preventivnih pregleda, koje sprovodi Ministarstvo zdravlja u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju, biće nastavljena u nedelju, 16. juna, od 8 do 17 časova, u zemunskim zdravstvenim ustanovama.

Ovoga puta akcenat je dat deci, za koju će biti organizovani preventivni sistematski pregledi u Službi za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Zemun, ulica Rada Končara 46.

Takođe, u Domu zdravlja Zemun građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, u nedelju će biti u prilici da urade tumor markere CEA (CEA), CA19-9 (CA19-9) i AFP (Alpha Fetoprotein), kompletnu krvnu sliku i provere nivo šećera u krvi.

Pored toga, zbog velikog interesovanja, građani će i ovoga puta moći bez zakazivanja da urade ultrazvučni pregled abdomena i male karlice.

Dermatološki pregled mladeža organizovan je u KBC Bežanijska kosa (dr Žorža Matea bb), KBC Zemun (Vukova 9) i u Klinici za dermatovenerologiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije (Pasterova 2).

Ministarstvo zdravlja poziva građane da učestvuju u nedeljnoj akciji, obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje i apeluju na roditelje dece predškolskog i školskog uzrasta, da iskoriste priliku i na brz i efikasan način provere zdravlje svoje dece.

Izvor: Opština Zemun

Dodaci

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *