Bioskop „Partizan“ u Beogradu

Bioskop „Partizan“ u Beogradu nalazio se na Savskom trgu, preko puta nekadašnje železničke stanice.

Bioskop Partizan zatvoren je početkom 2004.godine a nalazio se preko puta Železničke stanice. Tokom osamdesetih godina 20. veka u njemu su se prikazivali isključivo borilački filmovi ili ti tada poznati žanr karate filmovi. Filmovi su uglavnom bili iz kineske produkcije, a u nekoliko navrata znalo se da se na repertoaru nadju i filmovi o „Godzili“. Svi filmovi Brus Lija tu su se mogli odgledati.

Na ulazu u bioskop bili su automati sa raznim igricama i fliperima koji su punili bioskop pored svojih redovnih repertoara. Međutim, tokom vremena bioskop je prestao sa prikazivanjem karate filmova pa su se u tom bioskopu uglavnom mogli gledati erotski filmovi.

Bioskop je bio na „ulici“ na lošem glasu jer su znali neki da započnu i tuče pre projekcije filma a stariji sugrađani sigurno pamte kada su projekcije u određenim terminima otkazivane ili vraćane pare jer je došlo do tuče. Ručno pravljeni rekviziti iz karate filmova znali su da budu upotrebljeni pre ili na samoj projekciji. Takođe je bio mesto okupljanja dilera, makroa, narkomana,prevaranata i ostalog „čudnog“ sveta.

Dodaci

Ako ste propustili