Masakr u Žitištu

Kobnog 2.jula 2016.godine Siniša Zlatić je ubio petoro osoba, a 22 ranio.

U petak uveče, 2.jula 2016.godine, Siniša Zlatić je otvorio paljbu iz kalašnjikova na kafić „Makijato“ kako bi iz ljubomore ubio bivšu ženu i majku deteta Dijanu Savanović ( 30) , a ubio je i Vladimira Mijatоvića (40) i Stеvana Jоjića (40) iz Žitišta, Vladimira Коsоvića (34) iz Ravnоg Tоpоlоvca i Jоvanu Pоpоvić (20) iz Banatskоg Кarađоrđеva.

Dijana Savanović se razvela nekoliko meseci pre nego što je ubijena od Siniše Zlatića i vratila se u roditeljsku kuću sa sinom. Prema svedočenjima, razvod je usledio nakon psihičkoh maltretiranja od strane Siniše Zlatića i njegovih ispada ljubomore.

Te kobne večeri izašla je u kafić „Makijato“ Dijana Savanović, koji je poznato mesto za izlazak u Žitištu, sa prijateljima među kojima je i ubijeni Stevan Jojić. Siniša Zlatić se pojavio se iza ponoći 02.07.2016. oko 00:15 časova kod šanka kafića gde je stajala Dijana Savanović i posle izgovorene reči „Ubiću te k….“,prema rečima svedoka, zapucao je iz kalašnjikova. Pucajući u bivšu ženu ubio je još četvoro ljudi , a 22 ranio.

Žrtava bi bilo još više da nisu odreagovali Milan Majkić i Isidоr Sučеvić koji su uspeli da kalašnjikov upere ka plafonu gde je Siniša Zlatić ispalio još nekoliko metaka. U borbi sa Milanom Majkićem i Isidоr Sučеvićem Zlatić uspeva da pobegne ostavljajući oružje.

Siniša Zlatić odmah je uhapšen.

1.marta 2017.godine osuđen je na 40.godina zatvora.

Ako ste propustili