Filip Krumes i Beogradski barok – Ex tempore 16 i 17.12.

„Filip Krumes i Beogradski barok – EX TEMPORE – improvizacija u istorijskoj i savremenoj muzici“ – 16.12.2022. Kulturni centar Pančeva u 19 časova i 17.12.2022. Jevrejski kulturni centar Oneg Šabat, Beograd u 20 časova – najava koncerata

Naš poznati violinista Filip Krumes i ansambl Beogradski barok izvešće program pod nazivom EX TEMPORE u petak 16. decembra u Kulturnom centru Pančeva, s početkom u 19 časova, i u subotu 17. decembra u Jevrejskom kulturnom centru Oneg Šabat u Beogradu, s početkom u 20 časova. Ulaz na oba koncerta je slobodan.

Beogradski barok ovim programom predstavlja muzički koncept improvizacije kao vezivnog elementa muzike ranog 18. veka i muzike današnjice. To je u potpunosti nova i neistražena umetnička teritorija za domaće umetnike, a svakako retka pojava i na inostranim muzičkim scenama. Okosnicu „baroknog“ dela programa predstavljaće dela A. Korelija, M. Marea i G. F. Telemana u izvođenju članova ansambla Beogradski barok, dok će ostatak koncerta vrsni improvizator Filip Krumes povesti ansambl u izvođenju njegove autorske muzike. Stvaranje svojevrsne jukstapozicije, ali i kontrapunkta između istorijske i savremene improvizatorske prakse, kao i baroknog ansambla i moderne violine, pored umetničkih perspektiva pružaju i posebnu mogućnost za spajanje publike različitih muzičkih žanrova i pravaca, te pravi događaj za iskrene ljubitelje muzike. Koncerti se realizuju uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Grada Pančeva.

Ako ste propustili