Unutrašnji dijalog o Kosmetu važan za pronalaženje najboljeg rešenja

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa ambasadorom Kraljevine Norveške u Srbiji Arneom Sanesom Bjornstadom, sa kojim se saglasila da je unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji u Srbiji veoma važan za pronalaženje najboljeg i održivog rešenja za to pitanje.

Premijerka Brnabić je poručila da će Vlada Srbije logistički podržati dijalog, koji je inicirao predsednik Republike Aleksandar Vučić.

Ona je sagovorniku najavila formiranje zajedničke radne grupe sa Kabinetom predsednika Republike, koja će organizovati okrugle stolove širom Srbije kako bi se čulo mišljenje što većeg broja građana, na šta je ambasador Bjornstad istakao da će Kraljevina Norveška podržati sve konstruktivne predloge.

Dvoje sagovornika su razgovarali i o najavljenoj poseti Srbiji generalnog sekretara Nordijskog saveta ministara, u drugoj nedelji oktobra, tokom koje će u Beogradu biti održana i konferencija o regionalnoj saradnji.

Brnabić i Bjornstad su izneli zajednički stav da je konferencija dobro mesto za dobijanje informacija iz prve ruke o tome kako sarađuju nordijske zemlje i koliko taj princip može da se primeni i na region zapadnog Balkana.

Na sastanku je bilo reči i o planovima za konferenciju o sajber bezbednosti i eUpravi, koja bi trebalo da bude održana u novembru.

Premijerka Brnabić i ambasador Bjornstad razgovarali su i o unapređenju saradnje dveju država i u oblasti kulture, otvaranju renovirane zgrade Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, kao i o poseti predsednice Vlade Srbije Oslu krajem oktobra.

Izvor: Vlada Srbije

Foto:arhiva

Ako ste propustili