Stari grad je prva opština koja je odustala od novogodišnjih proslava

Stari grad je prva, i za sada, jedina beogradska opština koja je odustala od novogodišnjih proslava, a novac namenjen za te svrhe će biti preusmeren socijalno ugroženim porodicama s decom.

Zamenik predsednika Gradske opštine Stari grad tvrdi da je opština prepoznala impuls građana i građanki koji su pokrenuli akciju podsticanja gradova i opština širom Srbije da odustanu od prazničnih koncerata i da novac namene onima kojima je neophodan.

– Pripremili smo paketiće za decu iz socijalno ugroženih porodica i u narednim danima ćemo ih posetiti, družiti se s njima, uručiti im poklone i prenositi duh praznične atmosfere. Naš zadatak je da širimo solidarnost i humanost – kaže Nenad Borovčanin i dodaje da je opština odustala od prazničnih proslava, koje je prethodnih godina organizovala, kao i od štampanja i nabavke reprezentativnog materijala za koji se svake godine troši dosta novca.

Novac koji se „štedi“ na ovaj način, biće preusmeren i na održavanje tradicionalne akcije „Bebama na dar“ u kojoj opština poklon-čestitkama u iznosu od 10 hiljada dinara roditeljima novorođene dece na Starom gradu čestita prinovu.

Čitava akcija počela je u Požegi, koja je odustala od pompeznog dočeka Nove godine na gradskom trgu, kako bi se popravio skener u bolnici. Potom su ovu inicijativu krenule da prate i druge opštine i gradovi, a Stari grad je za sada jedina beogradska opština koja se pridružila.,saopštavaju iz gradske opštine Stari grad.

Skrećemo pažnu da ta odluka ne utičene na organizaciju novogodišnjeg programa koju organizuje grad Beograd a koje su u okviru manifestacije „Beogradska zima“ kao što su Ulica otvorenog srca,novogodišnji koncerti….

Ako ste propustili