Policija zaplenila veću količinu oružja u Negotinu

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da su pripadnici policije u jednoj kući u Negotinu zaplenila 19 pušaka, devet pištolja, pet ručnih bombi i veću količinu municije.

Stefanović je na konferenciji za novinare u Palati Srbija, istakao da je akcija u kojoj su određene osobe lišene slobode izvedena danas, dodavši da se rad na ovom slučaju nastavlja i da će više detalja javnosti biti izneto kada istraga bude završena.

On je istovremeno poručio da, kada su u pitanju ostvarenja prava Srba na Kosovu i Metohiji i formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO), kompromisa neće biti i da će naša zemlja insistirati na tome da se Briselski sporazum poštuje.

Dinamika i način sprovođenja sporazuma ne zavise od nas, jer Priština uvek traži način da to zaobiđe, dodao je Stefanović, ocenivši da ukoliko EU i sve države koje su u tome imale značajnu ulogu, ne budu imale jednake aršine i ne budu vršile pritisak na Prištinu, onda to pokazuje izuzetno licemerje.

Potpredsednik Vlade je istakao i da kad god se dođe do toga da treba ispuniti uslove iz Briselskog sporazuma, za sve što je srpska strana zahtevala i dobila potpisivanjem tog sporazuma, dešava se nešto čime se to produžava, pokušava se naći zaobilazni put i bilo kakav tehnički razlog.

On je naglasio da je sa prištinske strane očigledno problem to što treba da se odgovara i za zločine nad Srbima.

Stefanović je odbacio navode koji kruže u medijima o navodnim pritiscima osuđenika Zvezdana Jovanovića na njega i pozvao političare da se ne mešaju u istrage i da prestanu sa pritiskom na sudove i tužilaštva.

Prema njegovim rečima, političari treba da se bave svojim poslom i da puste nadležne tužioce da urade svoj posao.

Izvor: Vlada Srbije

Ako ste propustili